8 години затвор за мъж, залял жена със сярна киселина в София, съобщиха

...
8 години затвор за мъж, залял жена със сярна киселина в София, съобщиха
Коментари Харесай

8 години затвор за мъж, залял жена със сярна киселина в София

8 години затвор за мъж, залял жена със сярна киселина в София, оповестиха от прокуратурата.
На 17 юни 2021 година на паркинг, обвиняемият през отворен прозорец на кола е блъснал жената с пестник в лицето, след което я залял със сярна киселина с централизация над 30%, по лицето лицето и тялото.
Той е направил опит да причини междинна телесна повреда на потърпевшата. Той е останал незавършен, защото дамата съумяла да вдигне ръката си, като предпазила лицето си от щедро заливане със сярна киселина и част от течността попаднала в региона на устните, врата и горната част на тялото ѝ.
Деянието е осъществено с особена жестокост по хулигански подбуди и в изискванията на рисков рецидив, защото той е осъждан на „ отнемане от независимост “ дейно за съзнателно закононарушение.
В хода на следствието са разпитани очевидци, направени са голям брой експертизи и са събрани достатъчно доказателства за виновността на мъжа.
Състав на Софийски областен съд призна обвинения за отговорен по повдигнатото му обвиняване и наложи на мъжа наказване „ отнемане от независимост “ за период от 8 години, което той следва да изтърпи дейно при първоначален „ непоколебим “ режим.
Присъдата предстои на обжалване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР